Carlshamn – gör gott för både smaklökarna och miljön!
På Carlshamn värdesätter vi naturens egna tillgångar högt och använder oss av dem i våra recept för att erbjuda goda, helt växtbaserade margarin, som passar alla.
I och med att en stor del av växthusgasutsläppen från den svenska livsmedelskonsumtionen går att härledas till produktion av animaliskt protein är vi stolta över att ha ett helt växtbaserat sortiment med både koldioxidneutral tillverkning och Zero Waste produktion.
Rapsolja är en viktig ingrediens i Carlshamns margarin och är en fantastisk källa till omega-3 och omega-6 fettsyror som vår kropp behöver.
För margarin som smakar riktigt gott och lätt kan bres på mackan mixar vi rapsoljan med andra växtbaserade fetter, bland annat kokos och shea. I de fall vi använt oss av palmolja är den 100 % SG-certifierad enligt RSPO’s (Round table on Sustainable Palm Oil) kriterier. Det innebär att hela produktionskedjan är klassad som hållbar så att både djur och skog mår bra.
Kika i innehållsförteckningen på våra produkter för att se vilka ingredienser varje produkt innehåller.