Det här receptet på saftig äppelkaka måste du bara måste prova. Kakan toppas med en ljuvlig frosting som vi river lite limezest i. Den här äppelkakan är en riktigt favorit hos oss. Hoppas den blir det hos dig med.
Ingredienser: |
|
75 g |
Carlshamn Bakning
|
½ dl |
rapsolja
|
3 |
ägg
|
3 dl |
strösocker
|
3 |
äpplen
|
3 dl |
vetemjöl
|
1 tsk |
vaniljsocker
|
1 tsk |
bakpulver
|
1 tsk |
bikarbonat
|
1 ½ tsk |
malen kanel
|
1 tsk |
malen kardemumma
|
½ tsk |
malen ingefära
|
1 nypa |
salt
|
Fodring av form |
|
20 g |
Carlshamn Bakning
|
1 |
Ströbröd
|
Frosting |
|
200 g |
Cashew spread, rumstempererat
|
100 g |
Carlshamn Bakning, rumstempererat
|
1 ½ dl |
florsocker
|
1 |
lime
|
Äppelkaka med frosting
Så här gör du:
Värm ugnen till 160 C. Smält smöret och häll sedan ner oljan.
Vispa ägg och strösocker ljust och luftigt. Riv äpplena.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten växelvis med margarinoljan. Vänd därefter ner äpplet.
Smörj och bröa en springform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Häll ner smeten i formen och grädda i ca 45 minuter. Testa med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna.
Lägg spreaden, margarinet och florsockret i en skål och vispa till krämig frosting.
Bred sedan frostingen över kakan och finriv det yttersta skalet från limen över.