Laga en enkel och hälsosam lunch med vegetariska zucchini- och boveteplättar. Vi har valt att servera plättarna med stekt sparris och äpple samt rårörda lingon. Zucchiniplättarna blir frasiga och är godast varma, men går även att äta ljumma eller värma på i efterhand.
Ingredienser |
|
1,5 dl |
kikärtsspad
|
1½ dl |
dadelsocker eller vanligt vitt socker
|
4 dl |
vetemjöl
|
2 tsk |
bakpulver
|
1½ tsk |
kanel
|
125 g |
Carlshamn Bakning
|
1 dl |
växtmjölk
|
1 |
äpple
|
Äppelmuffins med knäckig hasselnötstopping
1.Värm ugnen till 175°C.
2. Vispa kikärtsspad och socker poröst.
3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
4. Vänd ner de torra ingredienserna i kikärtssmeten.
5. Smält margarinet och tillsätt mjölken.
6. Häll ner i muffinssmeten.
7. Placera ut 12 muffinsformar på en muffinsplåt.
8. Fördela smeten jämnt mellan formarna.
9. Skär äpplet i små kuber och tryck ner ca 5 bitar i varje muffinsform.
10. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med lönnsirapen.
11. Toppa varje muffins med hasselnötter.
12. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.