Ska du baka något att bjuda på så röstar vi på en mumsig äppelpaj. En tidlös favorit som passar perfekt på fikabordet eller som en härlig efterrätt. Alla gillar väl äppelpaj? Vårt recept är dessutom veganskt så det passar alla. Mums!
Ingredienser: |
|
6 |
äpplen (à 130 g)
|
150 g |
Carlshamn bakmargarin
|
3 dl |
havregryn
|
2 dl |
socker
|
1 tsk |
kanel
|
1/2 dl |
ljus Sirap
|
1,5 dl |
vetemjöl
|
1/2 tsk |
bakpulver
|
2 dl |
havremjölk
|
Äppelpaj
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Smält margarinet i en kastrull utan att låta det koka och ställ det åt sidan för att svalna.
Blanda samtliga ingredienser förutom äpplena i en bunke, häll i margarinet sist och blanda till en smet.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt och lägg dem i en smord och ugnssäker form.
Efter det är det dags att fördela smeten jämnt över äpplena!
Ställ in äppelpajen i ugnen och grädda i cirka 30 minuter eller tills den är gyllenbrun och knäckig. Servera med vispbar soja!