Äppelpaj är en stor favorit hos många och passar året runt tycker vi. Här tipsar vi om att baka pajen i små portionsformar istället för en stor. Det blir fint att servera dina gäster en egen liten paj. Ett annat tips är att frysa in de små pajerna så kan du ta fram en liten paj till dig själv när du blir sugen. Så smarrigt. Servera äppelpajen varm eller ljummen med en kula vaniljglass, vaniljsås eller visp!
Fyllning: |
|
2 |
äpplen
|
3 msk |
Carlshamn Bakning
|
2 msk |
socker
|
1 tsk |
kanel
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
En nypa salt
|
|
Smuldeg |
|
90 g |
Carlshamn Bakning
|
1,5 dl |
vetemjöl
|
1 dl |
havregryn
|
1 dl |
socker
|
En nypa salt
|
Äppelpaj i små formar
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Finhacka äpple och stek med Carlshamn Bakning, socker, kanel, vaniljpulver och salt i 10-15 minuter (tills de blivit mjuka).
3. Gör sedan smuldegen genom att nypa ihop alla ingredienserna tills det blivit en smulig massa.
4. Fördela äpplena i små portionsformar.
5. Strö över smuldegen, och grädda i ugnen i ca 25 minuter (tills pajerna fått färg).