I den här äppelpajen har vi lagt till pepparkakskrydda i smuldegen. Det blir en kul twist på den vanliga äppelpajen och kryddorna passar riktigt bra tillsammans med äpplena. Så ska du baka något gott till fikat kan vi verkligen rekommendera att testa den här äppelpajen med pepparkakssmul!
Ingredienser |
|
2 |
stora äpplen
|
3 dl |
havregryn
|
3 msk |
kokosmjöl
|
4 msk |
kokossocker
|
1 msk |
pepparkakskrydda
|
80 g |
Carlshamn Bakning
|
Äppelpaj med pepparkakssmul
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka äpplet i bitar och lägg i en form. Strö över 1 msk kokossocker och rör om.
3. Blanda havregryn, pepparkakskrydda, kokossocker och kokosmjöl i en bunke.
4. Lägg i margarinet och blanda runt ordentligt så det blir en kladdig smuldeg.
5. Smula degen över äpplena och grädda i ugn ca 20 minuter.
6. Servera med vaniljsås, glass eller något annat du tycker om.