Carlshamns recept på äppelpaj utan socker är en hälsosam variant av den klassiska pajen. Genom att använda röda äpplen, filodeg och Carlshamns Tre oljor, bakar du en läcker paj som är sockerfri, utan att kompromissar på smaken. Servera den gärna med lite sockerfri yoghurtglass.
Ingredienser: |
|
3 |
röda äpplen
|
6 ark |
filodeg
|
4 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
1 tsk |
kanel
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
Äppelpaj utan socker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ett äpple, skär i småbitar och fräs tillsammans med Carlsham Havssalt tills det är helt mjukt. Lägg det åt sidan och skär upp resten av äpplena i skivor och fräs dem också, men bara någon minut så de får lite yta. Krydda de stekta äpplena med kanel och äkta vaniljpulver.
Ta fram en form, ca 24 cm i diameter. Pensla filodegsarken med smält Carlshamn Tre oljor och lägg omlott i pajformen.
Börja med de helt mjuka äpplet som en grund, och dekorera sedan med de krispiga äpplena.
Fluffa upp kanterna på filodegen, och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Om du vill servera med sockerfri youghurtglass fryser du ned lika delar youghurt och grädde, en nypa vaniljpulver. Voilà!