Överraska gästerna med äppelpizza till fikat eller efterrätten. Den här pizzan toppas med knapriga hasselnötter och ljuvlig timjan. Ljuvligt gott!
Pizzadeg: |
|
50 g |
Carlshamn Kallpressad
|
2 dl |
fingervarmt vatten
|
25 g |
jäst
|
½ tsk |
salt
|
4 ½ dl |
vetemjöl
|
Topping: |
|
2 |
syrliga äpplen (gärna Granny Smith)
|
1 dl |
hasselnötter
|
2 ½ msk |
råsocker
|
färsk timjan
|
|
30 g |
Carlshamn Kallpressad
|
Äppelpizza med hasselnötter och timjan
Gör så här med pizzadeg:
Lös upp jäst i vatten och tillsätt salt. Tillsätt vetemjölet lite i taget. Tillsätt margarinet och knåda till en fast deg. Låt degen vila under en kökshandduk i drygt en halvtimme.
Gör så här med Topping:
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen till en rund pizza. Tvätta och skiva äpplena tunt. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem sedan grovt. Rör ihop Carlshamn Kallpressad med 2 msk råsocker. Bred ut blandningen på pizzan, lägg på äppelskivorna och strö över det sista råsockret. Baka i ugnen i drygt 15 minuter, tills pizzakanterna har fått en gyllene färg. Garnera pizzan med de hackade hasselnötterna och färsk timjan.