Arayes är en traditionell rätt från Mellanöstern som består av pitabröd fyllda med kryddig köttfärs. De fyllda pitabröden steks sedan i panna, i ugnen eller på grillen. Arayes kan du servera som lunch eller middag med en krispig sallad och vitlökssås. De passar även på buffén och som plockmat.

Köttfärsblandning |
|
300 g |
nötfärs
|
0,5 tsk |
spiskummin
|
1 tsk |
paprikapulver
|
1 tsk |
kryddpeppar
|
0,5 tsk |
kardemumma
|
0,5 tsk |
korianderpulver
|
1 tsk |
salt
|
1 |
riven gul lök
|
finhackad färsk koriander
|
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 |
finhackad jalapeño
|
Övrigt |
|
1 paket |
pitabröd
|
Carlshamn Flytande
|
Arayes – köttfärsfyllda pitabröd

6 st
Blanda nötfärs, kryddor, gul lök, rivna vitlöksklyftor, finhackad jalapeño och koriander i en skål.
Fyll pitabröden med köttfärsen och stek varje bröd tills köttfärsen är färdig i mitten. Det går även bra att lägga bröden på grillen i sommar.
Servera dina Arayes med en god sallad och vitlökssås.