Recept: |
|
200 g |
blandfärs
|
1 |
äggula
|
1 |
salladslök
|
2 msk |
färsk koriander
|
1 msk |
rostade sesamfrön
|
2 |
vitlöksklyftor
|
2 krm |
sambal
|
1 krm |
salt
|
Carlshamn Kallpressad
|
|
Rivet skal från 1 lime
|
|
Vinaigrette: |
|
4 msk |
fisksås
|
3 msk |
färsk koriander
|
2 msk |
rödvinsvinäger
|
2 msk |
limejuice
|
2 msk |
rörsocker
|
2 |
vitlöksklyftor
|
finhackad chilifrukt
|
|
Till servering: |
|
Hjärtsallad (gemsallad)
|
|
röd chili
|
|
salladslök
|
|
Rostade sesamfrön, blanda svarta och vita
|
|
Koriander
|
Asiatiska köttbullar
4
Såhär gör du:
Börja med att finhacka din koriander.
Finhacka salladslöken och blanda med 2 msk koriander pressad vitlök i en bunke.
Riv skalet av en lime och blanda i tillsammans med resten av alla ingredienserna till färsen.
Forma färsen till 16 små bollar, och stek dem i Carlshamns kallpressade margarin.
Till vinaigretten, finhacka chili och vitlöksklyftor och blanda ihop med resterande ingredienser.
Häll upp den i små skålar och servera tillsammans med köttbullarna.
Servering:
Strimla salladslök och röd chili.
Lägg upp salladsblad på tallriken och lägg några köttbullar på varje blad.
Garnera med chili, salladslök, sesamfrö och koriander, servera vinaigretten på sidan.