Recept på baba ganoush med rostad aubergine, vitlök, tahini, en touch av chiliflakes och en frisk hint av citron. Servera den här goda röran som en dipp tillsammans med färska grönsaker eller som en smakrik spread på smörgåsar och i wraps. Baba ganoush är även riktigt gott som tillbehör till grillat.
Ingredienser: |
|
3 st |
aubergine
|
5 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
1-2 |
klyftor vitlök
|
0,5 tsk |
chiliflakes
|
4 msk |
tahini
|
1/2 |
citron
|
0,5 tsk |
spiskummin
|
1 |
nypa salt och peppar
|
Till servering: |
|
Ett gott bröd, du hittar flera recept här på vår sida, och Carlshamn Kallpressat
|
Baba ganouj
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Dela dina auberginer på mitten och använd en gaffel för att sticka hål i köttet.
3. Pensla köttet på auberginen med Carlshamn Flytande margarin och ställ på en plåt med skalet nedåt.
4. Rosta i mitten av ugnen i ca 35-40 min tills de blivit mjuka. Låt svalna ordentligt.
5. Gröp ur köttet ur auberginen och lägg i en mixer eller skål du kan använda handmixer i. Tillsätt krossad vitlök, chiliflakes, tahini, saften från din citron samt spiskummin. Mixa tills det blir en slät röra.
6. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ett gott bröd och Carlshamn Kallpressat för extra krämighet!
Trevlig måltid !