Baghrir, marockanska, fluffiga pannkakor som serveras med färska bär och sirap eller dina andra favorittillbehör. Passar som helgfrukost och brunch eller som mellanmål.
Ingredienser: |
|
3 dl |
mannagryn
|
1 dl |
vetemjöl
|
2 tsk |
bakpulver
|
1 msk |
strösocker
|
1 tsk |
torrjäst
|
5,5 dl |
ljummet vatten
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
1 |
nypa salt
|
Till servering: |
|
Färska bär och sirap
|
Baghrir
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Häll försiktigt i lite vatten i taget i mjölblandningen under omrörning.
3. Tillsätt Carlshamns flytande margarin och mixa sedan smeten i matberedare eller med handmixer i ca 3 minuter.
4. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 1 timme tills bubblor har bildats i smeten.
5. Stek dina baghrir pannkakor i en torr stekpanna på medelhög värme, du vet att det är dags att vända pannkakan när massa små luftbubblor blir synliga på ytan. Ps. Glöm inte att röra om i smeten mellan stekningarna så att inga klumpar bildas.
6. Placera de stekta pannkakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper, var noga med att inte stapla dem på varandra då de lätt klibbar ihop.
Servera med färska bär, sirap eller dina favorittillbehör!
Trevlig måltid!