Att baka egna baguetter är enklare än du kanske tror. Baguette är ett klassiskt franskt bröd bakat på vitt mjöl, jäst, vatten, salt och margarin - i det här fallet Carlshamns flytande margarin. Snart sprider sig doften av nybakad bröd i ditt kök. Skär i skivor eller dela baguetten och lägg ditt favoritpålägg så får du den perfekta picknickmackan.
Ingredienser: |
|
50 g |
jäst
|
5 dl |
vatten (ljummet)
|
1 tsk |
salt
|
2 msk |
Carlshamns flytande margarin
|
12 dl |
vetemjöl special
|
1,5 dl |
mjöl till utbakning
|
Baguette
1. Smula ner jästen i en bunke eller i en degblandare. Häll på vatten, salt och Carlshamns Flytande margarin.
2. Arbeta in lite i taget av mjölet och arbeta degen smidig i 5–10 minuter.
3. Täck över degen och den jäsa i 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Dela degen i tre bitar.
6. Baka ut till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller en baguetteplåt om du har det hemma.
7. Låt dem jäsa i 40 minuter till under en bakduk.
8. Pensla längderna med kallt vatten, pudra med lite extra mjöl och skär snitt med en vass kniv.
9. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 220 grader.
10. Grädda mitt i ugnen i cirka 22 minuter.
Bon appetit!