Har du mogna bananer hemma är det här receptet för dig! Baka ett riktigt saftigt bananbröd med dadlar, cashewnötter och smak av kaffe, kokos, vanilj och kardemumma. Det här är vårt favoritrecept på bananbröd!
Smet: |
|
3 |
mogna bananer
|
8 |
urkärnade färska dadlar
|
4 |
ägg
|
2 dl |
vetemjöl
|
2 dl |
mandelmjöl
|
2 dl |
riven kokos
|
1 dl |
kallt kaffe
|
1 dl |
cashewnötter
|
3 msk |
smält Carlshamn Tre oljor
|
2 tsk |
bakpulver
|
1 tsk |
vaniljpulver
|
1 krm |
kanel
|
1 krm |
kardemumma
|
En nypa flingsalt
|
|
Topping: |
|
1 |
banan
|
Bananbröd med kaffe
Gör såhär:
1. Koka kaffe och låt det svalna.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa banan och dadlar med stavmixer i en stor skål.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en smet.
4. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll ner smeten i formen.
5. Skiva en banan på längden och lägg på smeten i formen.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 50-55 minuter tills brödet är gyllenbrunt.
7. Låt svalna och servera med Carlshamn Tre oljor.