Här är vårt recept på fluffiga Bao bun med kryddiga, heta räkor och syrade morötter! Morötterna kan du med fördel förbereda kvällen före. Baobröden ångar du precis innan det är dags att äta.. Det här blir en supergod middag med mycket smak!

Räkor |
|
800 g |
tigerräkor
|
2 msk |
paprikakrydda
|
1 tsk |
cayennepeppar
|
2 msk |
maizena
|
1 msk |
Carlshamn Havssalt
|
1,5 dl |
majonnäs
|
6 msk |
sriracha
|
4 msk |
sweet chilisås
|
Syrade morötter |
|
2 st |
morot
|
2 dl |
ättika
|
4 dl |
socker
|
6 dl |
vatten
|
Övrigt |
|
8 st |
baobröd
|
1 st |
gruka
|
1 st |
salladslök
|
koriander
|
|
sesamfrön
|
|
ev lite |
soja
|
Bao bun med chilimarinerade räkor

8 st
- Börja med att skiva morötterna och lägg i en glasburk. Häll ättika, socker och vatten och blanda. Ställ in i kylen.
- I en skål blanda ihop räkor, paprikakrydda, cayennepeppar och maizena. Stek på hög värme i Carlshamn Havssalt.
- Blanda ihop majonnäs, sriracha och sweetchilisås. Rör ner det i stekpannan med räkorna och låt det stekas ihop kort.
- Ånga baobröden och skiva gurka och salladslök. Servera dina bao buns med syrade morötter, räkröra, salladslök, koriander och sesamfrön.