Upptäck vårt enkla och goda recept på vegetarisk Bim bim bap. Lagas med fräscha grönsaker, krispig tofu och god sås. Toppa din Bim bim bap med salladslök, och rostade sesamfrön. Du måste prova!
Ingredienser |
|
Jasminris
|
|
400 g |
tofu
|
350 g |
färsk spenat
|
200 g |
rödkål
|
150 g |
champinjoner
|
4 |
ägg
|
3-4 |
medelstora morötter
|
3-4 msk |
Carlshamn Flytande
|
3 msk |
soja
|
2 msk |
sesamolja
|
2 |
klyftor vitlök
|
Koreansk chilipasta
|
|
Till topping och servering |
|
Kimchi
|
|
Chilisås
|
|
Salladslök i chilipasta
|
|
Skivade jalapeños
|
|
rostade sesamfrön
|
Bim bim bap veggie style
Börja med att sätta på jasminris som räcker till 4 portioner.
Skär tofublocken i 2 cm stora tärningar.
Blanda soja, pressad vitlök, sesamolja och koreansk chilipasta i en skål.
Pensla tofutärningarna med röran.
Hacka den färska spenaten grovt, strimla rödkålen och skiva champinjonerna tunt.
Skala och strimla morötterna.
Stek grönsakerna i Carlshamn Flytande, försök att inte blanda dem utan steka dem var för sig.
Stek tofun i en egen panna.
Häll gärna i lite av sojablandningen vid varje stekning för extra smak.
Stek äggen medan du förbereder uppläggningen.
Ta en djup tallrik eller skål och lägg ris i botten.
Lägg grönsakerna i varsin hög på riset och lägg sist på det stekta ägget.
Toppa med tunt skivad salladslök, skivade jalapeños och rostade sesamfrön.
Det är även gott med lite extra tillbehör, vi tar kimchi, skivad gurka och chilisås, och serverar dem i små skålar vid varje tallrik.