Baka blåbärsmuffins till fikat. I det här muffinsreceptet kokar du blåbären till en sylt som du sedan lägger i smeten innan gräddning. Det blir extra gott. Vi lovar att du inte blir besviken på de här goda muffinsarna. Receptet räcker till ca 12 stora muffins.
Smet: |
|
100 g |
Carlshamn Tre oljor
|
4 dl |
vetemjöl
|
2 dl |
socker
|
2 tsk |
bakpulver
|
En nypa salt
|
|
1 dl |
mjölk
|
112 g |
frysta blåbär
|
Sylt: |
|
0,75 dl |
socker
|
112 g |
frysta blåbär
|
Blåbärsmuffins
Gör så här:
Sylt: Häll de frysta blåbären i en kastrull tillsammans med sockret. Koka upp och låt det puttra på låg värme i 15 minuter. Ställ sedan in i kylen och låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smet: Smält Carlshamn Tre oljor. Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål och tillsätt det smälta margarinet. Blanda ägg och mjölk i en separat bunke och häll ner i mjölblandningen. Vänd sedan ner de frysta blåbären.
Fördela smeten i muffinsformarna och addera en halv matsked av den hemmagjorda blåbärssylten i varje muffins.
Grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut muffinsen och låt svalna innan du pudrar på lite florsocker. Servera och njut!