Recept på ljuvlig blåbärspaj bakad med Carlshamns margarin. Blåbärspaj passar perfekt till fikastuden eller som en mumsig dessert. I det här receptet använder vi kokossocker som är ett bra alternativ till vanligt strösocker, kokossockret har en söt och karamellig smak.
Ingredienser: |
|
500 g |
blåbär
|
1/2 dl |
kokossocker
|
1 msk |
potatismjöl
|
2 dl |
havregryn
|
1 dl |
vetemjöl
|
3/4 dl |
kokossocker
|
125 g |
Carlshamn margarin
|
Blåbärspaj
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Lägg blåbär i botten på en pajform.
Strö över kokossocker och potatismjöl.
Blanda samman havregryn, mjöl och kokossocker i en bunke.
Smula ner margarinet och blanda samman till en smulig massa.
Strö smuldegen över blåbären och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Njut!!