Här är ett riktigt gott recept på en mustig och vegansk "Bluff" bourguignon med rotsaker och linser. Enkel vardagslyx som serveras med ris eller bulgur. Bon Apetit!
Ingredienser |
|
400 g |
rödbetor
|
250 g |
steklök
|
250 g |
champinjoner
|
250 g |
palsternacka
|
2 1/2 dl |
rött vin
|
2 dl |
okokta röda linser
|
2 msk |
tomatpuré
|
2 msk |
balsamvinäger
|
2 msk |
japansk soya
|
1 |
vitlöksklyfta
|
1 |
lagerblad
|
Carlshamn Flytande till stekning
|
|
Salt och svartpeppar
|
Bluff bourguignon
Skala rödbetor, palsternacka och steklökar.
Skär rödbetorna i klyftor och palsternackan i 2 cm bitar.
Kvarta champinjoner och finhacka vitlöken.
Värm en stekpanna till högsta temperatur.
Bryn sedan grönsakerna i Carlshamn Flytande till fin brynt yta och smaka av med salt och peppar.
Lägg grönsakerna i en gryta tillsammans med tomatpuré, vin, vinäger, soya och lagerblad. Koka upp och låt koka i ca 20 minuter tills rödbetorna mjuknat men har ett tuggmotstånd kvar.
Tillsätt linserna och koka i ytterligare ca 10 minuter tills linserna mjuknat.
Späd vartefter under kokningen med vatten så att ca 3/4 av grönsakerna täcks.
Smaka av grytan med salt och svartpeppar.
Servera grytan med kokt ris eller bulgur.