Om man får skryta är det här faktiskt den godaste fisksoppan, Bouillabaissen i världen. Hemligheten i vårt recept? Öl! Såklart är även bra kvalitet på fisk och skaldjur viktigt, plus massa dill. Hemligheterna är många, men följ receptet till punkt och pricka så kan du avgöra själv.
Ingredienser: |
|
1 |
Gul lök
|
2 st |
vitlöksklyftor
|
0,5 |
färsk chili (smaka alltid av chilin så du vet hur stark den är innan du lägger ner i soppan)
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
200 g |
torskfilé
|
200 g |
laxfilé
|
5 st |
potatisar
|
0,5 |
fänkål
|
400 g |
krossade tomater
|
1 pkt |
saffran
|
2 dl |
grädde
|
3 dl |
vatten
|
2 st |
33cl öl
|
2 msk |
fiskfond
|
En kruka finhackad dill
|
|
Topping |
|
100 g |
hand skalade räkor
|
Dill
|
|
Aioli
|
Bouillabaisse
4
Gör såhär:
Finhacka lök, vitlök och chili. Strimla fänkålen. Skala potatisen och dela på 4. Smält Carlshamn Havssalt i en stor gryta och fräs upp allt i.
Ha u allt utom fisken och grädden i grytan och låt koka i 30 minuter. Skär fisken i 2-3 cm bitar och lägg ner i grytan. Häll i grädden, och koka i 10 minuter.
Toppa soppan med räkor, dill och aioli, och varför inte servera med en baguette med Carlshamn Tre oljor på.