Laga vår färgglada broccolipaj med grönkål och rödbeta. Paj är både gott och lätt att laga, dessutom väldigt bra att förbereda långt innan du ska servera den. Det går bra att frysa in broccolipajen och sen värma på den i ugnen när det är dags att äta. Servera gärna pajen med en sallad till.
Ingredienser: |
|
250 g |
broccoli
|
200 g |
kokt rödbeta
|
60 g |
grönkål
|
3 |
ägg
|
3 dl |
växtbaserad grädde
|
Carlshamns Flytande
|
|
salt
|
|
Pajdeg: |
|
150 g |
Carlshamn Bakning
|
3 ½ dl |
vetemjöl
|
2 msk |
kallt vatten
|
salt
|
|
Till servering: |
|
En god grönsallad
|
Broccolipaj med grönkål och rödbeta
Så här gör du:
Börja med att göra pajdegen. Lägg margarin, vetemjöl, kallt vatten och en nypa salt i en matbredare. Mixa snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en ca 3-4 m.m. tjock platta (det gör inget om den går sönder lite, det är bara att trycka ihop den igen). Forma degen efter pajformens kanter och se till att den blir jämntjock. Skär bort överbliven deg och nagga degen med en gaffel.
Ställ in pajformen i frysen i minst 20 minuter.
Värm ugnen till 220 C. Ställ pajskalet på en ugnsplåt och förgrädda i 10 minuter.
Sänk därefter ugnsvärmen till 175 C.
Skala under tiden broccolistjälken och skär hela broccolin i 1-2-centimetersbitar.
Klyfta rödbetorna och skär grönkålen i 2-centimetersbitar.
Värm en stekpanna med Carlshamn Flytande till medeltemperatur. Fräs broccolin och grönkålen i ca 4-5 minuter och smaka av med salt.
Knäck äggen i en skål och lättvispa dem tillsammans med en nypa salt. Blanda sedan ner den växtbaserade grädden.
Lägg ner grönsakerna i pajskalet och slå på äggstanningen. Ugnsbaka pajen ca 30 minuter tills fyllningen stannat.
Servera pajen med en god grönsallad.