Baka ett festligt bröd till buffén eller bjudningen! Med det här brödet kommer du garanterat imponera på dina gäster, både för utseende och smak. Brödet är fyllt med pesto och parmesan samt toppas med Carlshamns Havssalt.
Ingredienser: |
|
0,5 pkt |
jäst
|
180 ml |
vatten, 37 grader
|
1 krm |
socker
|
280 g |
vetemjöl
|
2 tsk |
Olivolja
|
1 tsk |
salt
|
185 g |
pesto
|
30 g |
riven parmesan
|
Carlshamn Havssalt
|
Brödkrans med pesto
Gör så här:
Smula ner jäst i en bunke och addera socker samt vatten som är runt 37 grader. Häll i 270 g mjöl och arbeta ihop till en deg utan att knåda. Låt degen jäsa under bakduk i 15 minuter.
Häll olivolja och salt i degen och knåda i 2-3 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
Mjöla en arbetsyta och kavla ut degen till en rektangel på cirka 20×50 cm. Bred på pesto och strö över riven parmesan. Rulla sedan ihop degen från långsidan. Skär längden i mitten med en vass kniv. Lägg degen med fyllningen uppåt på en plåt med bakplåtspapper och bind ihop degbitarna till en krans.