Brownie är gott. Salt kola är gott. I den här kakan kombinerar vi dessa två godsaker och resultatet blir en ljuvlig seg och god brownie. Du kan välja att göra lite större bitar till fikat eller riktigt små bitar att servera som en liten pralin.
Brownie |
|
225 g |
Carlshamn Havssalt
|
3 dl |
strösocker
|
2,25 dl |
kakao
|
0,5 tsk |
salt
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
3 |
ägg
|
2,5 dl |
vetemjöl
|
Salt kola |
|
75 g |
Carlshamn Havssalt
|
1 dl |
strösocker
|
0,3 dl |
ljus Sirap
|
1,5 dl |
vispgrädde
|
flingsalt
|
Brownie med salt kola
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält Carlshamn Havssalt och häll i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, salt, äkta vaniljpulver. Vispa ner ett ägg i taget.
4. Sikta ner vetemjöl och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
5. Klä en bakform som är cirka 20×30 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
6. Grädda brownien i mitten av ugnen i cirka 22-25 minuter. Låt brownien svalna medan du gör kolan.
7. Koka upp Carlshamn Havssalt, strösocker, ljus sirap och vispgrädde i en kastrull. Rör kontinuerligt i ungefär 10-15 minuter eller tills kolan nått 123 grader.
8. Häll kolan över brownien och toppa med flingsalt.
9. Ställ i kylskåpet så att kolan stelnar.
Servera och njut!