Den här tiden på året är brysselkål en hjälte! Brysselkål passar som tillbehör till kött, fisk och fågel och utmärkt på buffén och julbordet. Här är ett gott recept på stekt brysselkål i en underbar saffransgrädde. Kålen toppar du sedan med rostade hasselnötter, citron och salt.
Ingredienser: |
|
400 g |
brysselkål
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
2 dl |
grädde
|
0,25 g |
saffran
|
1 msk |
färskpressad citron
|
1 tsk |
salt
|
1 dl |
hasselnötter
|
Brysselkål i saffransgrädde
Gör så här:
Ansa och stek brysselkålen i Carlshamn Tre oljor i 10–15 minuter. Häll över grädde och saffran och låt koka ihop i några minuter.
Hacka och rosta hasselnötter i en torr stekpanna.
Servera brysselkålen med rostade hasselnötter, färskpressad citron och salt!