Pumpasäsong och vad är roligare än att laga mat med råvaror i rätt säsong! Här är ett höstigt recept på en värmande soppa på butternutpumpa. Toppa butternutsoppan med de rostade pumpakärnorna och njut.
Ingredienser: |
|
1 kg |
butternutpumpa
|
1 |
röd paprika
|
1 |
Gul lök
|
0,5 |
chili
|
2 |
vitlöksklyftor
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
1 |
grönsaksbuljong
|
5 dl |
vatten
|
1 dl |
grädde
|
1 dl |
creme fraiche
|
1 msk |
citron
|
Salt & peppar
|
Butternutsoppa
4
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort kärnorna och tärna pumpan. Lägg på en form med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
Hacka lök, chili, paprika, och fräs i en gryta med Carlshamn Tre oljor. Lägg i resterande ingredienser samt den rostade pumpan och låt koka upp i 20 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav och maka av med salt och peppar. Klart att servera!