Laga våra mumsiga crêpes med krämig champinjonfyllning. Det är enkelt att förbereda både crêpes och fyllning, vilket gör det till en perfekt rätt för en snabb lunch eller enkel middag. Servera med en fräsch grönsallad. Tips! Har du pannkakor över från dagen innan är det här bästa sättet att använda dem!
Crèpes: |
|
1/2 dl |
kikärtsspad
|
1/2 msk |
olja
|
4 dl |
havremjölk
|
2,5 dl |
vetemjöl
|
1/2 tsk |
salt
|
Växtbaserat margarin att steka i
|
|
Champinjonfyllning: |
|
Carlshamn Flytande margarin att steka i
|
|
15 |
medelstora champinjoner
|
1 |
vitlöksklyfta, skalad och hackad
|
salt
|
|
Svart- och vitpeppar
|
|
2 dl |
havregrädde
|
1 tsk |
citronzest
|
1 msk |
citronsaft
|
1 näve |
persilja, hackad
|
2 msk |
gräslök, hackad
|
Champinjoncrèpes
Vispa samman kikärtsspad, olja och mjölk. Tillsätt mjölet medan du vispar och häll i saltet.
Låt smeten stå och vila i ca 20 min. Hetta upp en stekpanna och häll i ca 1 msk flytande margarin.
Häll i ca 1,5 – 2 dl smet i stekpannan och stek crèpen gyllengul. Vänd den och stek lite till. Lägg upp crèpesen på ett fat. Skölj och skiva champinjonerna. Hetta upp lite margarin i en stekpanna.
Fräs champinjonerna på medelhög värme och pressa ned vitlöksklyftan.
Fräs lite till. Salta och peppra efter smak. Vispa samman havregrädden med mjölet. Häll blandningen över svampen och låt allt få ett uppkok.
Tillsätt citronzest och citronsaft. Låt puttra en stund tills fyllningen blivit trögflytande.
Ta av från värmen. Fördela fyllningen i crèpesen.
Rulla/ vik ihop dem och strö över persilja och gräslök.