Baka en cheesecake med smak av vit choklad, toppad med frosting och rårörda lingon. Det här blir så gott och passar både till kalaset och som god dessert. Kakan behöver stå i frysen över natten så börja i god tid innan du ska bjuda på den. Ta fram din cheesecake en stund innan servering och lägg på frosting och lingon.
Botten: |
|
400 g |
digestivekex
|
125 g |
Carlshamn Bakning
|
Fyllning: |
|
3 |
ägg
|
2 dl |
strösocker
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
300 g |
färskost
|
250 g |
vaniljkvarg
|
2 dl |
creme fraiche
|
0,5 dl |
majsstärkelse
|
200 g |
vit choklad
|
Topping: |
|
200 g |
färskost
|
2 dl |
florsocker
|
Rårörda lingon: |
|
125 g |
frysta lingon
|
0,5 dl |
strösocker
|
Cheesecake med lingon och vit choklad
12 bitar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en rund springform med bakplåtspapper.
- Rårörda lingon: rör enkelt ihop socker och lingon och ställ åt sidan.
- Botten: mixa digestivekex och Carlshamn Bakning i en matberedare tills kexen och margarinet gått ihop. Tryck ut i springformen och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut botten och sänk värmen till 150 grader.
- Fyllning: vispa ägg och socker med elvisp tills det blir krämigt. Vänd ner färskost, vaniljpulver, creme fraiche och majsstärkelse och blanda försiktigt ner i smeten.
- Smält den vita chokladen över vattenbad och vänd ner i smeten.
- Blanda smeten ordentligt innan du häller fyllningen i springformen. Grädda i 1 ½ timme.
- Låt svalna och ställ sedan i kylen över natten.
- Vid servering blanda ihop färskost och florsocker och bre över cheesecaken, toppa med rårörda lingon och servera!