Baka en cheesecake med smak av vit choklad, toppad med frosting och rårörda lingon. Det här blir så gott och passar både till kalaset och som god dessert i jul. Kakan behöver stå i frysen över natten så börja i god tid innan du ska bjuda på den. Ta fram din cheesecake en stund innan servering och lägg på frosting och lingon.
Botten: |
|
400 g |
digestivekex
|
125 g |
Carlshamn Bakning
|
Fyllning: |
|
3 |
ägg
|
2 dl |
strösocker
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
300 g |
färskost
|
250 g |
vaniljkvarg
|
2 dl |
creme fraiche
|
0,5 dl |
majsstärkelse
|
200 g |
vit choklad
|
Topping: |
|
200 g |
färskost
|
2 dl |
florsocker
|
Rårörda lingon: |
|
125 g |
frysta lingon
|
0,5 dl |
strösocker
|
Cheesecake med lingon och vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en rund springform med bakplåtspapper.
Rårörda lingon: rör enkelt ihop socker och lingon och ställ åt sidan.
Botten: mixa digestivekex och Carlshamn Bakning i en matberedare tills kexen och margarinet gått ihop. Tryck ut i springformen och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut botten och sänk värmen till 150 grader.
Fyllning: vispa ägg och socker med elvisp tills det blir krämigt. Vänd ner färskost, vaniljpulver, creme fraiche och majsstärkelse och blanda försiktigt ner i smeten.
Smält den vita chokladen över vattenbad och vänd ner i smeten.
Blanda smeten ordentligt innan du häller fyllningen i springformen. Grädda i 1 ½ timme.
Låt svalna och ställ sedan i kylen över natten.
Till servering servering rör ihop creme cheese och florsocker och bred över cheesecaken, toppa med rårörda lingon och servera!