Det här receptet måste du prova! Ljuvligt gott tillbehör till middagen och buffén. Stekta morötter med honung, toppade med smakrik chevreost och pistagenötter. Sälta, sötma och härligt crunch och tuggmotstånd. Mums!
Morötter: |
|
1 msk |
Olivolja
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
3-4 st |
Stora morötter
|
2 msk |
honung
|
Toppings: |
|
1 dl |
Pistage nötter
|
Salt och peppar
|
|
75 g |
Chevré ost
|
Chevre morötter
Skala och skär stavar av morötterna. Smält Carlshamn flytande margarin i en stekpanna och häll sedan ner olivoljan. Stek morötterna på hög värme tills dem får en gyllenbrun färg och gärna lite mörka kanter, sänk då värmen och stek tills morötterna mjuknat. När morötterna är mjuka men med tuggmotstånd häller du på honung och steker en minut till, ta sedan av från värmen och lägg på ett fat.
Toppa morötterna med grovhackade pistagenötter, smulad Chevré ost samt salt och peppar efter smak. Servera!