Laga en bowl med krispigt tillagad tofu med smak av chili. Tofun serveras i en bowl med basmatiris, grönsaker och chilimajonnäs. Toppa rätten med koriander och lime. Det här blir en färgglad och uppiggande lunch eller middag för 2-3 personer.
Tofu: |
|
400 g |
tofu
|
0,5 dl |
japansk soja
|
2 msk |
krispig chiliolja
|
1 tsk |
riven ingefära
|
1 |
vitlöksklyfta
|
1 msk |
sesamolja
|
2 msk |
honung
|
Tillbehör: |
|
2 dl |
basmatiris
|
60 g |
Körsbärstomater
|
1 |
avokado
|
Chilimajonnäs
|
|
Koriander
|
|
lime
|
|
Carlshamn Tre oljor
|
Chipotle tofu bowl
Gör så här:
Skär tofu i ungefär 2 cm stora bitar. Riv ingefära och vitlök och rör ihop med soja, honung, sesam- och chiliolja. Rör ner tofun i marinaden och låt den stå i minst 15 minuter.
Lägg tofun i en airfryer på 180 grader i 20 minuter eller i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter. Rör om efter halva tiden.
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Mosa avokado och blanda med koriander och färskpressad limejuice.
I en medelstor skål, lägg ris i botten och toppa med tofu, avokadoröra, hackade tomater och chilimajonnäs.
Servera bowlen med ett gott bröd stekt i Carlshamn Tre oljor!