Recept för dig som älskar kladdkaka och chokladbollar! Baka chokladbollskladdkaka, toppad med en underbar chokladganache och såklart pärlsocker. För att göra receptet helt veganskt, välj vegansk choklad. Det här blir en chokladig, mjuk, seg och underbar kladdkaka. Perfekt för barnkalaset, chokladbollens dag eller bara när du är riktigt sugen på choklad!
Recept: |
|
150 g |
Carlshamn Bakning
|
100 g |
mörk choklad
|
2 msk |
kallt, starkt kaffe
|
2 dl |
strösocker
|
1,5 dl |
havregryn
|
2 dl |
vetemjöl
|
2 tsk |
vaniljsocker
|
0,5 tsk |
salt
|
1 dl |
växtbaserad grädde (t.ex. matgrädde)
|
Chokladganache - Recept: |
|
100 g |
mörk choklad
|
1 dl |
växtbaserad grädde
|
Pärlsocker
|
Chokladbollskladdkaka
Tillagning Chokladbollskladdkaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan.
3. Blanda i chokladen och låt den smälta ihop med margarinet. Tillsätt kaffet.
4. Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda ihop det med de övriga torra ingredienserna.
5. Vänd ner de torra ingredienserna i kastrullen och rör ihop.
6. Tillsätt till sist växtgrädden och blanda till en jämn smet.
7. Häll upp smeten i en rund form (i detta recept användes en silikonform som är 18 cm i diameter. Du kan använda en som är 20 cm i diameter också, men förkorta gräddningstiden 5-10 minuter)
8. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Tillagning Chokladganache:
1. Koka upp den växtbaserade grädden och dra av kastrullen från plattan.
2. Bryt i chokladen och låt den smälta ihop med grädden.
3. Låt ganachen stelna till sig något så den blir bredbar.
4. Bred chokladganachen över chokladbollskladdkakan och strö över pärlsocker.