Vad sägs om en chokladfondant med salt kolasås till dessert? En fondant ska vara lite lös i mitten så när du sticker ner skeden rinner chokladsåsen ut och blandar sig med kolasåsen... Den här efterrätten bjuder på både sött och salt och toppar du chokladfontanten med bär och en skopa vaniljglass blir det perfektion.
Ingredienser |
|
200 g |
Calrshamn Bakning
|
200 g |
mörk choklad
|
8 |
äggulor
|
4 |
äggvitor
|
90 g |
vetemjöl
|
80 g |
strösocker
|
10 g |
kakao
|
Carlshamn Bakning och mjöl till formarna
|
|
10 |
ugnsfasta cocotter eller silikonformar som rymmer ca 1 dl
|
Kolasås |
|
1 dl |
muscovadosocker
|
1 dl |
ljus Sirap
|
1 dl |
växtbaserad mjölk
|
2 msk |
växtbaserat smör
|
1 krm |
salt
|
Chokladfondant med salt kolasås
Smörj och mjöla formarna.
Smält choklad och margarin i en plastbunke i micron.
Vispa äggvitan tills du kan forma mjuka toppar.
Vispa äggula och socker poröst.
Blanda ner chokladblandningen i äggulorna och sikta ner mjöl och kakao.
Blanda ordentligt och vänd sedan ner äggvitan.
Fyll formarna till 2/3 med chokladsmeten och ställ de därefter i frysen.
Värm ugnen till 200 C och ugnsbaka dem ca 8 minuter, tills de fått en bakad yta men fortfarande är krämiga inuti.
För kolasåsen, blanda socker, sirap och mjölk i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
Ta kastrullen från plattan och rör ner Carlshamn Flytande. Låt svalna helt.
Servera med valfri visp och toppings!