Härliga chokladmuffins med en överraskning av kola i mitten. Baka muffins är enkelt och att lägga i en kola i smeten gör det extra smarrigt. Här har vi bakat muffinsarna i ugnsformar, men det går såklart lika bra med pappersformar eller på muffinsplåten.
Ingredienser: |
|
5 dl |
vetemjöl
|
2 dl |
kakao
|
50 g |
mörk choklad
|
7 st |
kolor (se vårt tidigare recept på kola)
|
0,75 dl |
rapsolja
|
100 g |
smält Carlshamn Bakning
|
3 |
ägg
|
3 dl |
strösocker
|
3 dl |
yoghurt
|
1 tsk |
bikarbonat
|
2 tsk |
bakpulver
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
Chokladmuffins med kolagömma
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Smält Carlshamn Bakning i en kastrull och låt svalna. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och äkta vaniljpulver i en skål. Ställ åt sidan. Vispa ihop socker och ägg tills de blir fluffigt. Vänd försiktigt ner Carlshamn Bakning, rapsolja och yoghurt i ägg/socker-blandningen och blanda sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Dela kolorna på mitten, och tryck ner en halv kola i varje muffins. Hacka upp chokladen och toppa muffinsarna. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek på formen och hur fasta du vill ha dom. Ta ut muffinsarna ur ugnen, och servera och njut!