Baka chokladtryffel med kardemumma. Kryddig len tryffel som passar perfekt till gottebordet. Använd havregrädde och växtbaserad choklad för att göra tryfflarna veganska. Kardemumma ger den chokladiga godbiten ett extra lyft.
Ingredienser: |
|
300 g |
fin mörk choklad
|
2,5 dl |
havregrädde eller grädde
|
1 dl |
kakao
|
0,5 tsk |
mortlade kardemummakärnor
|
25 g |
Carlshamns bakmargarin (smält)
|
Chokladtryffel med kardemumma
45 Minuter
15-25 tryfflar beroende på storlek
1. Finhacka chokladen och mortla kardemumman.
2. Värm grädden i en kastrull tills den puttrar/småkokar. Häll den varma grädden över chokladen, låt stå utan att röra om i ca 5 minuter.
3. Blanda sedan väl och tillsätt kardemumman och Carlshamns bakmargarin och kyl ner smeten i kylskåpet.
4. Ta ut smeten ur kylen, använd en sked och ta portionera ut smeten till små bollar. Rulla sedan i kakao, håll väl kylda.
Bon appetit!