Recept på en enkel gryta med Chorizo och bönor, Chorizo style butter beans. Den här korvgrytan passar som värmande middag och blir även perfekt i lunchlådan. Som tillbehör rekommenderar vi att du steker några brödskivor i Carlshamn Tre Oljor så det blir riktigt krispigt, mums.
Gryta |
|
400 g |
chorizo
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
2 |
schalottenlök
|
1 |
röd paprika
|
300 g |
krossade tomater
|
3 |
vitlöksklyftor
|
0,5 |
chili
|
2 msk |
tomatpure
|
2 tsk |
rökt paprika
|
5 |
soltorkade tomater
|
1 msk |
kalvbuljong
|
400 g |
stora vita bönor
|
Övrigt |
|
surdegsbröd
|
|
2 dl |
Crème fraiche
|
färsk persilja
|
|
chiliolja
|
Chorizo style butter beans
4 portioner
Gör så här:
1. Skär chorizon i småbitar och stek den i Carlshamn Tre oljor i en gryta (gärna gjutjärn) tills den fått färg.
2. Hacka schalottenlök, vitlök och paprika och stek tillsammans med chorizon. Ha i resterande ingredienser som ska vara i grytan, låt koka upp och sjuda i ca 20 minuter.
3. Skiva surdegsbrödet och stek i Carlshamn Tre oljor i en panna.
4. Servera grytan med bröd, crème fraiche, persilja och chiliolja.