De här söta och fräscha citronwhoopiesena är perfekta munsbitar och på grund av deras storlek är de lätta att bära och ge t.ex. som present. I whoopie-skalens mjuka kex lägger man en fyllig citronfyllning.
Whoopie-skalen |
|
2 |
ägg
|
1 1/2 dl |
socker
|
2 tsk |
vaniljkross
|
100 g |
Carlshamn Bakning
|
3 1/2 dl |
vetemjöl
|
2 tsk |
bakpulver
|
1 |
rivet citronskal
|
1 dl |
grädde
|
Fyllning |
|
200 g |
naturell färskost
|
1/2 dl |
citronsaft
|
4 dl |
florsocker
|
Citronwhoopies
1. Vispa ihop socker, vaniljkross och ägg till pösigt skum.
2. Smält Carlshamn Bakning.
3. Lägg vetemjöl, bakpulver och rivet citronskal i skummet. Blanda jämnt. Tillsätt smält Carlshamn Bakning och grädde i smeten, blanda jämnt.
4. Bred ut bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ta en sked och bred ut klickar som är ungefär lika stora som en 1-krona. Lämna extra plats så att de har rum att växa under gräddning.
5. Grädda klickarna i 175 grader i ungefär 10 minuter. Var försiktig så att du inte gräddar för länge, skalen får vara lite mjuka.
6. Tillred fyllningen genom att blanda naturell färskost, saften från en halv citron och florsocker.
7. Fyll whoopiesena först då de svalnat: bred fyllning på den släta ytan av skalet och tryck ihop med ett annat skal.