Corn ribs är grillad majs som vi väljer att pensla med örtsmör och toppa med fetaost. Det här blir ett smakrikt och helt perfekt tillbehör till grillkvällen. Vill du så kan du grilla majsen i 10 minuter direkt på grillen istället för i ugnen. Obs! Använd färsk majs och inte förkokta.
Ingredienser: |
|
4 st |
majskolvar
|
1,5 dl |
Carlshamn Havssalt
|
0,5 kruka |
persilja
|
0,5 tsk |
salt
|
0,5 frp |
Fetaost
|
Cornribs med örtsmör
2
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ta bort blasten och dela majskolvarna på mitten. Dela varje halva i fyra delar. Lägg i en ugnsform.
3. Smält 3 msk Carlshamn Havssalt och pensla majsen. Tillaga i ugnen i 15-20 minuter.
4. Hacka persilja och rör ihop med Carlshamn Havssalt till ett örtsmör. Pensla majsen med örtsmöret.
5. Toppa med mer hackad persilja och smulad fetaost.