En god lättlagad couscoussallad med rostade grönsaker i ugn, bönor och dillkräm. En enkel och hälsosam lunch eller middag. Servera gärna med ett gott bröd och ditt favoritmargarin från Carlshamn.
Couscoussallad: |
|
3 dl |
couscous
|
¾ dl |
pressad citron
|
½ dl |
Olivolja
|
65 g |
småbladig sallad
|
salt
|
|
Rostade grönsaker: |
|
300 g |
morötter
|
300 g |
blomkål (utan blast och rot)
|
400 g |
kokta valfria bönor
|
Carlshamns Flytande
|
|
salt
|
|
Dillkräm: |
|
2 dl |
växtbaserad yoghurt
|
½ dl |
hackad dill
|
salt
|
|
Till servering: |
|
Ett gott bröd och ditt favoritmargarin från Carlshamn.
|
Couscoussallad med rostade grönsaker, bönor och dillkräm
Så här gör du:
Värm ugnen till 225 C. Skär morötter och blomkål i 2-centimetersbitar. Lägg morötterna och blomkålen i en ugnsfast form tillsammans med bönorna. Ringla över lite Carlshamns Flytande samt en nypa salt och blanda runt ordentligt.
Ugnsbaka grönsakerna i ca 25 minuter tills de fått en fin, rostad yta.
Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Kyl ner den och blanda sedan ner den pressade citronjuicen, olivoljan och salt.
Blanda ner salladsbladen precis innan servering.
Gör dillkrämen genom att blanda den växtbaserade yoghurten med dillen och en nypa salt.
Servera couscoussalladen med de rostade grönsakerna och dillkrämen. Servera gärna med ett gott bröd och ditt favoritmargarin från Carlshamn.