Ingredienser: |
|
1 dl |
Havredryck eller mjölk
|
1 |
Vaniljstång
|
4 dl |
soja/havre grädde eller vispgrädde
|
60 g |
socker
|
6 |
ägg från frigående höns
|
1 dl |
råsocker
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
Tillbehör: |
|
Vi rekommenderar lite färska bär!
|
Crème brûlé
1. Sätt ugnen på 90 grader.
2. Koka under omröring upp havredrycken, den urkärnade vaniljstången (frön och den tomma stången) samt socker i en kastrull.
3. Ta av värmen och låt dra i ca 30 minuter för att få fram vaniljsmaken mer.
4. Separera äggen och lägg undan vitorna till ett annat tillfälle (nu ska du bara använda gulorna).
5. Tillsätt äggulorna samt havregrädden i kastrullen som har fått vila, rör ihop till en jämn smet och sila genom en fin sil.
6. Smörj små ugnsfasta formar med Carlshamns Flytande margarin och häll sedan i smeten.
7. Häll hett vatten i en långpanna och baka crème bruleérna i vattenbad i ugnen ca 1 ½ timme. Låt svalna i kylskåp.
8. Häll råsocker över formarna just innan servering. Bränn snabbt av sockret med en brännare tills karamellen fått en fin färg, eller ställ formarna en kort stund under ugnens grillelement på hög värme. Servera och njut!
Bon appetit!