En riktigt lyxig efterätt får du med vår Crème Brûlée - En klassisk dessert med smak av vanilj och karamell. Det här receptet är enkelt att följa och det är nog lättare att lyckas med Crème Brûlée än vad du tror. Prova och njut av en god efterrätt!
Ingredienser: |
|
0,3 g |
saffran
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
2,5 dl |
grädde
|
0,5 dl |
mjölk
|
4 |
äggulor
|
3 msk |
strösocker
|
2 msk |
Carlshamn Bakning
|
Mjuk pepparkaka
|
Creme brulée
Gör såhär
Sätt ugnen på 150 grader.
Koka upp grädde, mjölk, saffran och vaniljpulver. Ta av från plattan och låt stå i ca 10 minuter. Rör ner socker och äggulor.
Häll upp i fyra små portionsformar. Ställ dem i en större form med lite vatten i, så de står i ett vattenbad.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna i kylen i minst en timme (går bra att låta stå över natten).
Strö socker över bruléerna, och bränn av med en brännare tills det karamelliserats. Smält lite Carlshamn Bakning i en panna, och smula i mjuk pepparkaka och låt steka lite. Toppa sedan på bruléerna. Servera och njut!