Laga Carlshamns crêpes, toppade med kallrökt lax och stekt spenat. Häll gärna lite pressad citron och hackad dill på toppen. Crêpes är en perfekt lunchrätt men passar lika bra som förrätt och som en del av brunchen. Vanligtvis fyller man pannkakorna med stuvning, men i det här receptet skippar vi det och resultatet blir en riktigt fräsch rätt. Laga och njut!
Ingredienser: |
|
350 g |
skivad kallrökt lax
|
3 dl |
havredryck
|
3 |
ägg
|
100 g |
vetemjöl
|
150 g |
bladspenat
|
5 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
1 |
citron
|
1/2 |
Gul lök
|
1/2 tsk |
strösocker
|
Färsk dill
|
|
salt
|
Crepes med kallrökt lax
Så här gör du:
Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke.
Rör ned 1,5 dl havredryck och vispa tills det är slätt och vispa sedan ner resten av mjölken. Knäck i äggen och vispa tills det blivit en jämn smet.
Smält 1 msk Carlshamn Tre oljor och rör ut i smeten.
Låt smeten stå i ca 30 minuter.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur och smält lite Carlshamn Havre i.
Stek crepen ett par minuter på varje sida, till de har en gyllene fin färg.
Värm en vid kastrull till medelhög temperatur och smält ordentligt med Carlshamn Havre i.
Finhacka löken och fräs tillsammans med spenaten ett par minuter.
Lägg upp dina crepes på en tallrik, lägg på spenatfräset och den rökta laxen
Toppa dina crepes med den frästa spenaten och den rökta laxen.
Sprinkla över lite citron och dill.