Goda och hälsosamma dadelbollar med choklad- och kaffesmak som både ger energi och smakar gott. Perfekt som mellanmål eller nyttigare fika. Förvara dadelbollarna i kyl eller frys.
Ingredienser: |
|
20 st |
Färska mjuka dadlar
|
4 dl |
havregryn
|
1,5 dl |
Rostad kokos + 2 dl kokos till rullning
|
0,5 dl |
kakao
|
0,5 dl |
Carlshamn bakmargarin (rumstemperatur)
|
0,5 dl |
Kokosolja
|
3 msk |
Starkt kaffe
|
Dadelbollar
Kärna ur alla dadlar och lägg i en matberedare (skål om du använder handmixer) Häll varmt kaffe, Carlshamn bakmargarin och kokosoljan över dadlarna och mixa sedan till en slät smet. Blanda/mixa sedan ner kakao, havregryn och rostad kokos till önskad kladdig men rullbar konsistens. Kyl mixen lite så att den blir mer formbar och rulla sedan bollar och täck i resterande kokos. Förvara i kyl eller frys.