är är vårt recept på escargot - vinbärssniglar fyllda med krämigt vitlökssmör. En klassisk och lyxigt oemotståndlig aptitretare. Prova att laga escargot, det smakar ljuvligt!
Ingredienser: |
|
24 |
kokta vinbärssniglar (finns att köpa på burk)
|
24 |
snigelskal
|
Vitlökssmör: |
|
150 g |
Carlshamns bakmargarin, mjukt
|
4 |
vitlöksklyftor, finhackade
|
1 dl |
finhackad persilja
|
1 krm |
salt
|
1 krm |
vitpeppar
|
Tillbehör: |
|
1 |
baguette, och du hittar självklart vårt baguetterecept här på sidan
|
Escargot
25 Minuter
2-4 personer
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda rumstempererat Carlshamn bakmargarin med pressad vitlök, hackad persilja, salt och vitpeppar.
3. Lägg lite av margarinblandningen i snigelskalens botten, tryck in en snigel i varje skal och täck sedan igen hålet med mer av margarinblandningen.
4. Lägg alla fyllda snigelskal på en plåt täckt med bakplåtspapper och gratinera i ugnen i 5–10 minuter på 225 grader.
Servera med en frasig baguette.
Bon appetit!