Pastadeg |
|
270+40 g |
durumvetemjöl
|
180 g |
vetemjöl
|
3 |
medelstora ägg
|
1 dl |
vatten
|
1 msk |
Olivolja
|
salt
|
|
Fyllning |
|
200 g |
havre-färskost
|
2 tsk |
fänkålsfrö
|
250 g |
blomkål (utan rot och blast)
|
125 g |
Carlshamn Havre
|
100 g |
hasselnötter
|
80 g |
grönkål
|
1 |
citron
|
salt
|
Färsk tortellini med kål och hasselnötter
Blanda ingredienserna till degen, förutom 40 g durumvete till utkavling, i en matberedare till en fast deg.
Lägg degen i en bunke och täck med plast eller lock och låt vila i minst 1 timme.
Mortla fänkålsfrö och blanda det med färskosten till fyllningen
Arbeta sedan degen för hand ett par minuter.
Ta en liten bit i taget av pastadegen och kavla ett par gånger i pastamaskinen till önskad tjocklek.
Strö på lite durumvetemjöl mellan kavlingarna så att den inte fastnar i maskinen.
Stansa ut 24 cirklar a ca 10 cm och spritsa fyllningen på ena halvan av cirklarna.
Pensla lite vatten runt kanterna och tryck ihop den lite lätt så att det blir en halvmåne. Rulla sedan ihop den runt pekfingret och vik sen ner kanterna så att de blir en tortellini.
Koka upp rikligt med saltat vatten och koka dem i ett par minuter tills de är al dente.
Ta bort mittnerven från grönkålen och skär den i bitar på ca 2 cm.
Skär blomkålen i små bitar på ca 1-2 cm.
Hacka hasselnötterna lite lätt.
Finriv det yttersta skalet från citronen.
Värm en stekpanna till högsta temperatur.
Lägg ner havremargarinet i stekpannan och låt det puttra tills det är lätt brynt och inte låter längre.
Lägg ner blomkålen och stek i ca 2-3 minuter.
Lägg i nötterna, citronskalet och grönkålen och stek vidare i 2 minuter.
Smaka av med salt.
Blanda tortellinin med de stekta grönsakerna och servera direkt.