Laga smakrika färska vårrullar fyllda med krispiga grönsaker, räkor, picklad rödlök och koriander. Rullarna äts med händerna och doppas i en himmelsk god jordnötssås som du enkelt förbereder själv. De här vårrullarna i kombination med såsen kommer du vilja göra om och om igen.
Vårrullar: |
|
10 arkj |
rispapper
|
1 |
gurka
|
2 |
avokado
|
2 |
morötter
|
150 g |
räkor
|
picklad rödlök
|
|
Koriander
|
|
sesamfrön
|
|
Sås: |
|
0,5 |
Rödlök
|
0,5 |
chili
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
2 msk |
curry
|
1 burk |
kokosmjölk
|
1 dl |
jordnötssmör
|
2 msk |
japansk soja
|
1 tsk |
riven ingefära
|
Färska vårrullar med jordnötssås
Gör så här:
Börja med jordnötssåsen. Finhacka rödlök och chili.
Fräs rödlöken i Carlshamn Havssalt på låg värme i en kastrull.
Häll sedan i chili, curry, kokosmjölk, jordnötssmör, japansk soja och riven ingefära och låt såsen koka upp i ca 20 minuter. Mixa sedan slät med stavmixer.
Skär gurka och morötter till tunna stavar.
Koka upp ca 3 dl vatten i en stekpanna.
Lägg ett ark rispapper i det varma vattnet i några sekunder och lägg det försiktigt på en skärbräda.
Bygg dina färska vårrullar genom att lägga avokado, gurka, morötter, räkor, picklad rödlök och koriander på det blötlagda risarket. Vik sedan ihop som en taco.
Doppa de färska vårrullarna i den goda jordnötssåsen och njut!