Carlshamns recept på fisktacos tar tacokvällen till nya nivåer. Krispiga, panerade munsbitar av fisk som du servererar i tortillabröd tillsammans med mangosalsa, picklad rödlök och koriander. Tips är att även ha lite cole slaw i tacon.
Mango, ananas och avokadosalsa: |
|
1 |
Mango
|
2 |
avokado
|
1/2 |
Ananas
|
1 |
Chili (valfritt)
|
1 |
lime
|
1 |
nypa salt
|
Picklad rödlök: |
|
0,5 dl |
Ättika
|
1 dl |
socker
|
1 dl |
vatten
|
2 |
Rödlök
|
Fisk: |
|
400 g |
Vit fisk
|
1 dl |
mjöl
|
1 |
Ägg
|
1 dl |
Ströbröd
|
Salt och peppar
|
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
Extra: |
|
Koriander (valfritt)
|
|
Gräddfil (valfritt)
|
|
Coleslaw (valfritt)
|
|
tortillabröd
|
Fisk tacos
Så gör du salsan:
Hacka ner mango, avokado och ananas och chili i en skål, toppa med pressad limejuice och skalet från limen. Salta efter smak.
Så gör du picklad rödlöken:
Skiva rödlök och lägg i en glasburk, koka upp ättika, socker och vatten och häll sedan över detta på löken. Täck med lock och låt svalna i kylen.
Så gör du fisken:
Skiva upp fisken i munsbitar. Häll upp mjöl, ströbröd och ägg i separata skålar. Salta, peppra och vispa upp ägget lite lätt. Panera fiskbitarna i mjöl, sen ägg och sist ströbröd. Stek sedan i Carlshamn flytande margarin några minuter per sida.
Till servering:
Lägg upp små tortillabröd på tallrikar, toppa bröden med salsa, fisken, pickad rödlök, gräddfil, coleslaw och koriander. Låt smaka!