Fisktagine med oliver är en värmande, smakrik rätt som är enkel att laga. En bas av vit fisk, kryddor som saffran, chiliflakes och rökt paprikapulver som får koka tillsammans med grönsaker och gröna oliver. Servera med couscous.
Ingredienser: |
|
600 gram |
ekologisk torsk eller annan vit fisk
|
15 st |
gröna oliver
|
1,5 msk |
koncentrerad fiskfond
|
1 dl |
vatten
|
1 burk |
passerade tomater
|
1 |
zucchini
|
1 |
aubergine
|
2 |
gula lökar
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
Ett knippe färsk persilja (valfritt)
|
|
Marinad: |
|
1 |
citron (rivet skal och saft)
|
1 |
nypa salt och peppar
|
1 |
nypa saffran
|
1 |
nypa chiliflakes
|
0,5 |
tsk rökt paprikapulver
|
0,5 tsk |
kanel
|
0,5 tsk |
spiskummin
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
Fisktagine med oliver
1.Börja med marinaden: Blanda Carlshamn Flytande margarin med alla ingredienserna till marinaden i en skål!
2. Skär fisken i stora bitar och lägg dem i kryddblandningen/marinaden. Låt skålen stå medan du tillagar såsen.
3. Hacka löken och skär auberginen och zucchinin i munsbitar. Hetta upp Carlshamn Flytande margarin i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den blir brun. Tillsätt auberginen och zucchinin, salta en aning och stek tills de blir mjuka och fått färg, cirka 15–20 minuter.
4. Häll nu i tomater, fond, vatten och oliver och låt koka i 10 minuter till.
5. Lägg försiktigt ner fiskbitarna och marinad som runnit av. Sjud under lock på svag värme ca 6–8 minuter.
6. Smaka av och garnera gärna med persilja.
Vi serverar med couscous, och du hittar såklart ett recept på det här på sidan.
Trevlig måltid!