Flatbread kan liknas vid en pizza och antingen har man fyllningen på toppen eller som i vårt recept - inuti brödet! Med ricotta, soltorkad tomat, chili och salamichips blir det en riktigt smakrik rätt. Ät brödet som det är eller som tillbehör till annat.
Deg: |
|
6 dl |
mjöl
|
3,5 dl |
grekisk yoghurt
|
2 tsk |
bakpulver
|
Fyllning: |
|
250 g |
ricotta
|
0,5 |
chili
|
1 |
salladslök
|
5 |
soltorkade tomater
|
1 påse |
salamichips
|
0,5 kruka |
persilja
|
Salt och peppar
|
|
Övrigt: |
|
3 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
Flatbread med soltorkade tomater och salamichips
Gör såhär:
1. Blanda ihop mjöl, bakpulver och grekisk yoghurt i en bunke. Knåda ihop och dela upp i 8 lika stora delar.
2. Finhacka chili, salladslök, soltorkade tomater, persilja, salamichips och häll ner det i en bunke.
3. Blanda ner ricotta, salt och peppar.
4. Kavla ut bröden och lägg ungefär 2 matskedar fyllning på varje bröd.
5. Knyt ihop bröden till bollar och platta försiktigt ut.
6. Stek bröden på medelhög värme i en klick Carlshamn Tre oljor.
Servera och njut!