Ingredienser: |
|
400 g |
Ekologisk torsk eller valfri vit fisk
|
1 |
Stor gul lök
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 |
fänkål
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
3 msk |
tomatpuré
|
1 liter |
utspädd fiskbuljong
|
1,5 tsk |
timjan (torkad)
|
1 dl |
havre fraiche eller crème fraiche
|
0,5 tsk |
rökt paprikapulver
|
300 g |
valfri pasta (vi rekommenderar tagliatelle)
|
1 |
knippe persilja (färsk)
|
En nypa salt och peppar
|
Fransk torskpasta a’ la Carlshamn
1. Sätt på en stor kastrull med vatten, salta ordentligt och låt koka upp innan du lägger i pastan. Den ska vi sen hälla av någon minut innan koktiden är klar.
2. Medan du väntar på att vattnet ska koka upp kan du skala och finhacka lök och vitlök och finstrimla fänkålen. Glöm inte att ta bort det yttersta lagret av fänkålen.
3. Skär torsken i bitar, storlek väljer du efter din egen smak.
4. Sätt en kastrull på medelhög värme och häll i Carlshamns flytande margarin, och vänta till det har smällt. Tillsätt vitlök, lök och fänkål och fräs det tills det är gyllenbrunt. Häll ner tomatpuré och paprikapulver fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljong och timjan. Låt småputtra ca 10 minuter innan du tillsätt havre fraichen.
5. Smaka av grytan med en nypa salt och peppar. Till sist lägger du ner fisken i grytan och kokar den i 7 minuter. När pastan bara har någon minut kvar lägger du ner den i fiskgrytan. Sedan är det färdigt att servera, vi toppar