En riktigt frasig våffla med sylt och grädde är något av de godaste vi vet. Tricket att få våfflorna att förbli frasiga är att lägga dom på galler direkt efter våffeljärnet. Missa inte att smeten ska svälla ca 30 min. Frasvåfflor passar till brunchen, fikastunden, som efterrätt eller när du bara är sugen på något smarrigt. Grädda och njut!
Ingredienser: |
|
125 g |
Carlshamn Tre oljor
|
2,5 dl |
vatten
|
2,5 dl |
mjölk
|
4 dl |
vetemjöl
|
2 tsk |
bakpulver
|
Frasiga våfflor
Gör så här:
Smält Carlshamn Tre oljor i en kastrull och låt svalna.
Rör ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölk och kallt kolsyrat vatten och rör ihop till en jämn smet. Rör till sist ner smält Carlshamn Tre oljor.
Låt smeten svälla i ungefär 30 minuter innan du börjar grädda våfflorna.
Smörj våffeljärnet med lite Carlshamn Tre oljor till första våfflan.
När våfflorna är klara placera dem på galler, så att de behåller krispet!
Servera de frasiga våfflorna med din favoritsylt och grädde!